Γυναικολογία

Ιατρικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου

ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑ

Iατρικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου

Ο γυναικολόγος – μαιευτήρας Χουρσόγλου Σωτήρης παρακολουθεί διαρκώς όλες τις εξελίξεις στην επιστήμη της γυναικολογίας, συμμετέχοντας σε εγχώρια και διεθνή συνέδρια και σεμινάρια, ώστε να μπορεί να παρέχει σε όλους τους ασθενείς που επισκέπτονται το ιατρείο του στο Περιστέρι, ιατρικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.

Τεστ
Παπανικολάου
ΠΑΠ

Το τεστ ΠΑΠ αποτελεί απαραίτητη προληπτική εξέταση για όλες τις γυναίκες, και πρέπει να διεξάγεται τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο.

Κολποσκόπηση

είναι μια διαδικασία που επιτρέπει την πιο λεπτομερή εξέταση του τραχήλου με τη χρήση ενός ειδικού μικροσκοπίου που λέγεται κολποσκόπιο.

Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών και συμπτώματα  

Το Σύνδρομο των Πολυκυστικών Ωοθηκών (PCOS) είναι μια από τις πιο συχνές ενδοκρινολογικές διαταραχές του γυναικείου φύλου.

Σύνδρομο Πολυκυστικών ωοθηκών και αίτια

είναι μια διαδικασία που επιτρέπει την πιο λεπτομερή εξέταση του τραχήλου με τη χρήση ενός ειδικού μικροσκοπίου που λέγεται κολποσκόπιο.

Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών και διάγνωση

Δεν έχουν όλες οι γυναίκες με PCOS πολυκυστικές ωοθήκες (PCO), αλλά ούτε και όλες οι γυναίκες με κύστες των ωοθηκών έχουν σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών!!!

Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών και θεραπεία

Ινομυώματα Μήτρας

Υποβλεννογόνιο ινομύωμα

Ποια είναι τα συμπτώματα των ινομυωμάτων

Ινομυώματα και διάγνωση

Ινομυώματα και θεραπεία

Δυσμηνόρροια

Ο έντονος πόνος  πριν η κατά τη διάρκεια της περιόδου ονομάζεται δυσμηνόρροια. Η δυσμηνόρροια δεν αποτελεί νοσο αλλα ένα εντονο σύμπτωμα, το οποίο βασανιζει ένα ποσοστο γυναιοκων πανω από 40%.

Εμμηνόπαυση

Εμμηνόπαυση η κλιμακτήριος είναι το χρονικό διάστημα που σταματάει η έμμηνος ρύση σε μια γυναίκα άρα και η ικανότητα να συλλάβει και να γεννήσει παιδί. Είναι μια απολύτως φυσιολογική διαδικασία που αν και συνεπάγεται το τέλος της αναπαραγωγικής ζωής της γυναίκας, η σεξουαλική της ζωή μπορεί να συνεχιστεί για πολλά χρονιά. 

Κύστη στην ωοθήκη

Μια κύστη στην ωοθήκη είναι συνηθισμένο εύρημα και πολλές φορές δεν παρουσιάζει κανένα κίνδυνο. Τις πιο πολλές φορές οι κύστεις ωοθηκών δεν δίνουν συμπτώματα και εμφανίζονται κατά τη διάρκεια του εμμηνορροϊκού κύκλου της γυναίκας, χωρίς να γίνει αντιληπτό. Συχνά εξαφανίζονται από μόνες τους. Οι κύστεις των ωοθηκών είναι μικροί σάκοι γεμάτοι υγρό ή ανώμαλοι συμπαγείς σχηματισμοί. Η ανάπτυξή τους γίνεται μέσα ή πάνω στην ωοθήκη και το μέγεθος μπορεί να είναι από λίγα εκατοστά έως και 35cm.

Παθολογία Μαστού

Ο ιστός του μαστού μπορεί πολλές φορές  να αναπτύξει  ανωμαλίες οι οποίες  μπορεί να είναι  κακοήθεις. Στις καλοήθεις παθήσεις του μαστού εντάσσονται  ένα πλήθος παθήσεων οι οποίες δε συνδέονται απαραίτητα  με αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του μαστού. Τα καρκινικά κύτταρα είναι κύτταρα που αναπτύσσονται με έναν ανεξέλεγκτο τρόπο και μπορούν επίσης να μεταδοθούν πέρα από το στήθος.

Υστεροσκόπηση

Η ειδική εξέταση του εσωτερικού τμήματος της μήτρας και του τραχήλου από το γιατρό ονομάζεται υστεροσκόπηση. Η υστεροσκόπηση είναι μία ανώδυνη ειδική εξέταση που διαρκεί λίγα λεπτά. Η επέμβαση διενεργείται με τη βοήθεια ενός λεπτού τηλεσκοπίου (υστεροσκόπιο) που εισάγεται μέσω του κόλπου και του τραχήλου στην ενδομητρική κοιλότητα, χωρίς τομές. Με μία πάρα πολύ μικρή κάμερα, διαμέτρου 3-5mm, ο γυναικολόγος προσεγγίζει τη μήτρα από τον κόλπο, δια μέσω του καναλιού του ενδοτραχήλου.

HPV – Ιός ανθρωπίνων κονδυλωμάτων

ΧΟΥΡΣΟΓΛΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΣ
ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ

Ολοκληρωμένη
γυναικολογική φροντίδα

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ